ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣStatue 1) Η πρόσφατα εξελεγμένη Εργατική κυβέρνηση ήδη ανακοίνωσε ότι δεν έχει καμμία πρόθεση να επιστρέψει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Αυτή η ανακοίνωση έγινε μόλις 48 ώρες μετά την εγκατάσταση της νέας κυβέρνησης. Εάν πιστεύετε ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα έπρεπε να επιστραφούν στην Ελλάδα, τη χώρα όπου πραγματικά ανήκουν, μπορείτε να στείλετε ένα ηλεκτρονικό μύνημα στο Εργατικό κόμμα. Μπορείτε, εάν θέλετε, να διαμαρτυρηθήτε γιά τη βιαστική απόφαση της κυβέρνησης και να απαιτήσετε την έναρξη συνομιλιών μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Κληρονομιάς και της Ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να επιλέξετε την περιοχή αναγραφόμενη ως "email" παρακάτω, να γράψετε μερικές λέξεις στο χώρο που θα εμφανιστεί και να στείλετε το μύνημα.

Στείλε email στη Βρετανική Κυβέρνηση


Statues
2) Πιστεύουμε ότι το Βρετανικό μουσείο προσπαθεί να αποκρύψει την αλήθεια σχετικά με την κλοπή των Μαρμάρων. Εάν συμφωνείτε μαζί μας μπορείτε να στείλετε ένα ηλεκτρονικό μύνημα στο Βρετανικό μουσείο ζητώντας τους να επιστρέψουν τα Μάρμαρα στην Ελλάδα.

Στείλε email στο Βρετανικό Μουσείο
 

Ταμείο Μουσείου Ακροπόλεως

  3) Ελλείψεως μουσείου για τη στέγαση των μαρμάρων του Παρθενώνα δεν είναι δυνατή η επιστροφή τους. Ο σχεδιασμός του Νέου Μουσεόυ Ακροπόλεως έχει ξεκινήσει. Έχει υπογραφεί συμβόλαιο μεταξύ του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη και των σχεδιαστών Μ.Νικολλέτη και Λ. Πασσαρέλλη, οι οποίοι κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον τελευταίο διεθνή διαγωνισμό.Πρόκειται να υποβάλουν προχωρημένο προκαταρκτικό σχέδιο σε δύο στάδια. Αφότου ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής και εγκριθεί από το Ίδρυμα, το σχέδιο θα τεθεί στη διάθεση του Ελληνικού Κράτους οπότε και θα γίνει δυνατή η έναρξη των εργασιών οικοδομήσεως του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως.

Το Μουσείο έχει μεγάλο κόστος κατασκευής και οι οικονομικοί πόροι είναι περιορισμένοι. Μπορείτε να συμβάλετε προκειμένου να εξασφαλιστεί το μέλλον του Νέου Μουσείου κάνοντας μια δωρεά στο Ταμείο Μουσείου Ακροπόλεως το οποίο διαχειρίζεται το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη.

Αριθμοί λογαριασμών όπου μπορείτε να καταθέσετε τη συνεισφορά σας: ΣΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ: στείλτε επιταγή για το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, αριθμός λογαριασμού 040/62026325 στη διεύθυνση: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, Πολύγνωτου 9-11, 10555 Αθήνα.

ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ: αριθμός λογαριασμού 040/48294765 σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Υπόγραψε το βιβλίο των επισκεπτών μας

4) Τέλος, μπορείτε να γράψετε κάτι στο βιβλίο των επισκεπτών μας. Πείτε μας τη γνώμη σας κι άν θέλετε, αφήστε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση έτσι ώστε να μπορέσει κάποιος άλλος να σας στείλει ένα μύνημα. Επιλέξατε εδώ γιά να μεταφερθείτε στο βιβλίο επισκεπτών μας.

Ευχαριστούμε γιά την υποστήριξή σας.

Return to Home Page