ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ
ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

"Τυφλά είναι τα μάτια που δε χύνουν δάκρυα βλέποντας, Ω, Ελλάς αγαπημένη, τα ιερά σου μάρμαρα να αρπάζονται από βλάσφημα Εγγλέζικα χέρια που έχουν ξαναπληγώσει την πονεμένη σου καρδιά και αρπάξει τους θεούς σου, τους θεούς που μισούν το απαίσιο κλίμα της Αγγλίας." Λόρδος Βύρωνας, "Childe Harold"

Μακριά από τη γενέθλια γη τους, τα μάρμαρα του Παρθενώνα βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο γιά περισσότερο από 150 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν συνεχείς διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης που ζητάει την επιστροφή τους, και της Βρετανικής κυβέρνησης που μαζί με τους έφορους του Βρετανικού Μουσείου την αρνούνται.

Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με την ιστορία των μαρμάρων του Παρθενώνα, καθώς και τις απόψεις της Ελληνικής κυβέρνησης, της Βρετανικής κυβέρνησης, του Βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος και του Βρετανικού Μουσείου. Στο τέλος εξηγούμε τη δική μας τοποθέτηση και ζητούμε τη δική σας. Ένα-δύο λεπτά χρειάζονται όλα κι όλα γιά να μας στείλετε ένα ηλεκτρονικό μύνημα.

Ελπίζουμε ότι θα απολαύσετε τις σελίδες μας και ότι θα μάθετε από αυτές, όπως εμείς.

Στείλετέ μας email


Η σελίδα λειτούργησε επίσημα για πρώτη φορά στις 9 Φεβρουαρίου 1997. Φωτογραφίες των Μαρμάρων του Παρθενώνα από τον Ian Swindale και σχεδιασμός από τον Βαγγέλη Παπιομύτογλου. Πνευματικά δικαιώματα © Ian Swindale


English

Greek

German

French

Italian

Spanish

 

MAIN SITE


In English
http://www.uk.digiserve.com/mentor/marbles/

In Greek/Στα ελληνικά
http://www.uk.digiserve.com/mentor/marmara/

MIRROR SITES

Greece
In English
http://www.damon.gr/marbles/

In Greek/Στα ελληνικά
http://www.damon.gr/marmara/


USA:
In English:
http://www.greece.org/parthenon/marbles/

In Greek/Στα ελληνικά
http://www.greece.org/parthenon/marmara/


In French/en franηais:
http://www.uk.digiserve.com/mentor/frises

In Italian
http://www.uk.digiserve.com/mentor/marmi/

In Spanish
http://www.uk.digiserve.com/mentor/marmoles/